3 dagar kvar

Tänker tillbaka på resan till Rhodos. Jag, Rasmus och pappa spenderade två underbara veckor på Rhodos i somras. Har svårt att förställa mig den värmen igen när man sitter hemma och det blåser och regnar utomhus. I Zimbabwe och Zanzibar så är det ungefär 30 grader. Det gäller alltså att packa ner shorts, klänningar, t-shirts och linnen. Det kommer vara varmt. Men som sagt svårt att se sig själv gå i shorts och t-shirt om bara några dagar.  Nu är det 3 dagar kvar tills vi åker och nu börjar det kännas på riktigt, men ändå så overkligt. Snart dags att börja packa på allvar. Men innan dess så ska jag spendera tid med min familj. Ha en bra onsdag!
 
 
 

7 dagar kvar

Om en vecka är jag på Landvetter och väntar på att gå på planet som ska ta mig mot mitt hittills största äventyr. Jag känner mig nervös men samtidigt taggad för att komma iväg. Jag behöver komma iväg från vissa saker här hemma. Saker som tar för mycket energi från mig, som gör mig ledsen. Jag ser framemot ett stort äventyr men nya och spännande saker som sker varje dag. Tanken att jag ändå ska åka till Afrika känns mäktig. Det som även känns häftigt är att vi gör vår resa till vår egen genom att fortsätta till Zanzibar. Där vill vi njuta av sol och bad och äventyr. Vi har planer på att se jättesköldpaddor, simma med delfiner och dyka vid korallreven. Jag längtar.
 
Idag myser jag och mamma hemma med att tvätta, packa och planera. Tvättmaskinen går i ett och jag har börjat packa ner kläder i resväskan som jag vill ha med mig. Nu börjar det känns verkligt på något sett. Jag tar en dag i sänder och vill ligga bra till med allt och inte stressa. Nu ska vi snart äta lite mat, börjar sen jobba klockan fyra. Men nu njuter jag av ledigheten och att umgås med min älskade mamma. Ha en bra helg! 

Jönköping

Igår åkte jag och Ellen till Jönköping för att hälsa på Andrea. Kändes så skönt att komma iväg och hitta på något. Jag saknar vår lilla trio. Vi försöker träffas alla men det det är svårt då Andrea pluggar och bor i Jönköping och Ellen och jag jobbar och bor i Ulricehamn. Inte alltid så lätt att hitta tid då alla kan. Men nu passade det! Vi åkte på förmiddagen och begav oss först till IKEA, älskar att gå där och kika. Köpte ett anteckningsblock till resan och ljus. Gick en sväng på A6 för att gå lite ärenden. Hittade en långkjol på HM, tänkte ha med den på resan då det är skönt att ha något som täcker benen på kvällen. Andrea mötte upp på A6 och så gick och åt på IKEA. Betalade bara 29:- för köttbullar och potatismos, sjuka priser. Vi åkte sen in till stan för att jag bland annat skulle växla pengar till resan. Känns skönt att ha det klart. Ännu en sak att bocka av från listan. Gick förbi en resebyrå och såg sand från Zanzibar i fönstret, vitaste sanden av alla, underbart!
 
Efter rundan på stan åkte vi och handlade på på ICA maxi och sen hem till Andrea. Hon har en väldigt fin lägenhet men ett nytt och fint kök. Vi tog på oss träningskläderna och gick ut en promenad på en timma. Sen väntades bastu!! Så himla mysigt och skönt. Duschade och sen på med myskläderna. Vi bestämde oss för att äta tacos, det var supergott alltså. Alla skålar var tomma, haha. Förflyttade oss till soffan med popcorn och kinapuffar. En riktigt bra dag tillsammans med mina fina vänner.
 
Efter en god natts sömn blev det frulle och sen hemfärd. En riktigt bra liten roadtrip som måste göras om! Jobbade några timmar på eftermiddag. Sitter nu i soffan efter att ha gymmat och handlar lite med bror. Känner mig nöjd. Bara 10 dagar kvar till avresa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                  

Three "K" Cubs

Jag följer Antelope Park på facebook och såg ett inlägg de gjort idag. Det finns lejonungar som är 4 månader!! Så himla roligt! De kallas "Three K cubs" och ska namnges. Gör man en donation på minst 5 USD har man möjlighet att döpa en av ungarna. Jag kan knappt vänta tills jag träffar dessa tre sötnosar!
 

Långpromenad

Idag har jag och mamma gått en långpromenad i det fina höstvädret. Vi åt frukost på morgonen och gav oss iväg vid 10.30. Det var kallare än vad jag trodde men när man tillslut fick upp värmen så blev det bättre. Vi gick grönahögsvägen till brukshundsklubben där vi svängde ner på en grusväg som kommer ut i bergskrossen vid Marbäck. Sedan genom skogen ner till banvallen och sen in till skottek och hem. Blev en runda på över en mil och det tog två timmar. Skön start på dagen. Nu har vi ätit äpplepaj och sitter nu och planerar inför resan! Lite saker som ska fixas med betalningar, försäkringar och olika slags skydd. Skönt att ha klart så mycket som möjligt i god tid. Idag är det bara 14 dagar kvar!
 

Åsundsholmsträff

I 6 månader jobbade jag på Åsundsholms Golf & Country Club. Fick en heltidstjänst från april-september. Jag har jobbat på ICA Kvantum i ca 5 år och kände att det kunde vara kul att testa på något nytt en längre period. Jag tog möjligheten och är jätteglad för att jag gjorde det. Har lärt känna underbara människor som jag spenderat större delen av sommaren med. The Dream Team, ni vet vilka ni är.
 
Igår var det alltså dags för återträff med det goa gänget. Vi träffades på bowlingen vid 19.00 och bowlade sedan en timma. Det var riktigt kul att träffa alla igen. Bowlingen gick bra, fick mina strike till slut som inte ville komma i  början. Tror det var minst 10 gånger som det stod en fjuttig kägla kvar! Sedan avslutade vi och åkte vidare till Ming Palace för att äta. Det blev friterad kyckling med currysås (klassikern), riktigt gott! Vi satt och pratade och skrattade åt fina minnen. Pratade om hur Viktor skrämde mig en gång så jag nästan stupade baklänges och tappade en hel bricka med glas, men icke då jag klarade det! Jag hade en riktigt mysig och rolig kväll. Tack alla inblandade!
 

Lion Breeding, Zimbabwe

Tänkte jag skulle berätta vad det är jag ska göra på min resa. Idag är det bara 18 dagar kvar och jag börjar inse att det snart är dags för avresa. Vi börjar med Zimbabwe. 
 
Lördagen den 2 november lyfter jag från Landvetter och landar i Harare, Zimbabwe, dagen efter. Vi ska bli upphämtade av projektledare eller personal från Antelope Park. Antelope Park kommer vara vårat hem under tre veckor. Det är ett stort naturreservat med en yta på 3000 hektar. På gården bor familjen som driver det men det är även ett hem till över 70 lejon, två elefanter, getter och ett stort antal andra afrikanska djur. Huvudmålet med detta projekt är att uppehålla lejonstammen i Afrika. Projektet jobbar med att föda upp lejon för att sedan släppas ut i det fria. Projektet samarbetar med ALERT (African Lion & Environmental Reasearch Trust) och har som huvuduppdrag att vänja lejonungarna till ett liv i det fria. Detta görs genom professionella invänjningsmetoder som förbättrar både jakt- och omgivningsfärdigheter hos lejonen. Volontärarbetet har en stor betydelse för projektet och som volontär får man all nödvändig information för att på bästa sätt kunna göra en insats och hjälpa till.
 
Som volontär kommer vi få massor med olika arbetsuppgifter. 
  • Hjälpa till med den dagliga driften
  • Gå på Lion Walks
  • Daglig passning av lejonungar
  • Mata och ta hand om lejonungarna
  • Daglig rengöring av burar och inhägnader
  • Rykta och rida hästar
  • Visa besökare runt reservatet
  • Delta i några guideturer
  • Utbildning om elefanter
  • Eventuellt delta på elefantturer

Tänk att få gå bredvid ett lejon ute på savannen i Afrika. Kommer inte fatta allt förrän jag står där och möter ett lejon för första gången. Tänk att få busa med de små lejonungarna, det ska finnas ett antal lejonungar som kommer vara runt 5-6 månader gamla, och få se de leka med varandra. Tänk att få rida på elefanter ute i savannen och arbeta med de. Tänk att få sitta på hästryggen och rida ut på savannen och komma nära giraffer, zebror, antiloper etc. Tanken på detta känns overkligt men fortfarande så häftigt och grymt! 

 
 Bild och information hämtat från http://www.goxplore.se/
 
När vi satt och pratade om vad vi ville göra så var vi båda överrens om att vi vill arbeta med djur men även hjälpa barn. Detta projektet kombinerar båda. På vardagarna är vi på Antelope Park och arbetar med djuren och på lördagarna har vi möjlighet att få besöka barnhem och hjälpa till. Det tycker jag känns bra och spännande att få uppleva båda. Har läst bloggar om andra som varit där nere som volontärer för att få en uppfattning om hur en dag kan se ut. Jag tror dock att jag inte kan föreställa mig en massa hur det ska bli utan att allt faller på plats när man kommer dit. Bara 18 dagar kvar. 

 


19 dagar

Äntligen! Nu känns det som att jag fått ordning och reda på bloggen. Har äntligen fått till header, profilbild och beskrivning. Det har inte varit helt lätt. Alla dessa stilmallar och kodmallar känns helt förvirrande, men har äntligen börjat förstå mig på det lite. Känner mig nöjd med det. Kommer säkert att ändras i framtiden men en bra början.
 
Nu är det 19 dagar kvar tills jag åker! Känns galet! Jag tror inte jag helt förstått att det verkligen kommer att ske. Lättnaden när allt var bokat var enormt skön. Haft så mycket krångel och besvikelse med planerade resor så det känns fantastiskt att det äntligen gått vägen. Jag ska åka tillsammans med Josefine och det känns jättekul och bra. Jag ska berätta mer om vad jag ska göra. Det kommer ett inlägg om det snart. Nu ska jag snart gå och lägga mig och drömma mig bort till Afrika. God natt!

Skaffat blogg!

Hej alla!
Bestämde mig för att skaffa mig en blogg. Detta främst för att blogga under min kommande resa till Zimbabwe och Zanzibar. Just nu försöker jag hitta en bra design och komma igång med hur allt fungerar, vilket inte är det enklast jag gjort. Men någon gång så får jag nog kläm på det!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus